Blizina mora i plaže

Sunce, toplo more, masline, vino, ribe, pjesme, slikovita naselja s kućama od kamena... Želite li upoznati iskonski Mediteran, dođite u Dalmaciju i uživajte u najrazvedenijoj obali u Europi, bezbroj prekrasnih otoka, grebena i stijena, povoljnoj mediteranskoj klimi s toplim i suhim ljetima i kratkim i blagim zimama, kao i u prekrasnom plavom moru koje se proteže uzduž dalmatinskih planina. Centar sjeverne Dalmacije je Zadar, povijesni grad poznat i kao „hrvatski Rim“. Ova regija je bogata atraktivnim gradićima poput Nina i Biograda na moru u kojima možete šetati kroz povijest. 

Čamcem do plaže? Ako se zateknete na biogradskim plažama Soline ili Dražica unajmljenim čamcem možete stići do još jedne prekrasne pješčane uvale koja se zove Crvena luka. Nalazi se oko tri kilometra udaljenosti od centra Biograda i okružena je, na visokim temperaturama, tako potrebnom hladovinom borove šume. Ako se pak više za šetnju, krenite pješice iz naselja Kumenat ili ubrzajte dolazak do Crvene luke tako što ćete do nje stići automobilom.

 

Blizina Kornata i Zadra

Smješten na pragu Kornatskog otočja, idealna je polazišna luka za nautičare, a nedaleko ćete pronaći i Vransko jezero koje privlači ribiče i ornitologe. Vrijedi posjetiti i Zavičajni muzej u kojem se čuvaju mnoge vrijedne umjetnine. Ako ste u Biogradu tijekom kolovoza, tu je i međunarodni festival Zadar snova koji slavi izvedbene umjetnosti u svoj njihovoj raznolikosti.

Nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd na moru danas je moderan turistički centar koji privlači posjetitelje svih dobi i preferencija. Brojni sportsko-rekreativni sadržaji zadovoljit će i one željne aktivnog odmora. Uživajte u čistom moru i brojnim plažama na kojima možete pronaći i neki kutak samo za sebe.